La Bella Vita in Toscana

Hoe is dat nou echt, boven op zo’n berg in Toscane wonen?

Menig mens droomt ervan, weinig mens doet het ook echt. Ik ben één van die weinige mensen dingen die dingen niet alleen zegt, of slechts droomt, maar ze ook echt doet. Ik vind het uiterst belangrijk dat wanneer ik op een dag terugkijk op mijn leven kan zeggen: “Nou, Sophie je hebt maar mooi steeds gedaan waar jij gelukkig van werd. Brava

Is dat altijd even makkelijk? Nee. Brengt dat een hoop levensvreugde met zich mee? Ja.

wonen-in-italie

Ik ben een life coach en help voornamelijk vrouwen hun dromen najagen zodat zij ook op hun leven terug kunnen kijken op een dag en kunnen zeggen: “Nou, je hebt maar mooi gedurfd je dromen waar te maken, wat een fijn leven was dit toch!”

De rest vind ik allemaal niet zo belangrijk: vaste baan, trouwen, bepaalde auto voor de deur. Ik wil leven en dan ook echt voluit leven. Ik heb werk dat meer als feest voelt dan werk (ik bedoel, hoe cool is het om met een glas prosecco te toasten op nog een mooi ik-vertrek-naar-Italië verhaal?!), ik heb een partner die al als mijn man voelt, dus we hoeven niet zozeer in een contract vast te leggen dat we elkaar de liefde toevertrouwen; dat zien we vooral als een taak jegens onszelf en daardoor vanuit nature, uit vrije wil jegens de ander. Mijn auto doet het – en ziet er ook geinig uit. Maar hij komt de bult hier voor de deur op en ik kan er mee naar Florence als dat moet. Voor de rest zou het me en worst wezen.

Ik leef heel erg vanuit mijn hart en heb dat altijd gedaan. Ik besloot daardoor op 24-jarige leeftijd mijn vaste baan in het onderwijs op te zeggen en naar Florence te verhuizen. Dit is nu bijna een decennium geleden. Time flies whenyou’re faving fun.

En wat een lol heb ik!

Bijna een jaar geleden ben ik met mijn man de Toscaanse heuvels ingetrokken en we hebben daar van een woonboerderij ons thuis gemaakt. We wonen letterlijk in the middle of nowhere, boven op een bult. Verder is er niks.

leven-in-italie

Het is ruig, het is ruw, het is het boerenleven en het is verdomde mooi. De stilte is ongekend, de uitzichten zijn iedere dag weer een waar spektakel en de schone lucht een waar genoegen na acht jaar Florentijnse uitlaatgassen op de fiets te hebben opgesnoven.

Ja, dit is wat ik wil, hoewel ik eerst niet helemaal zeker was of ik mijn geliefde, bruisende Florence wel op durfde te geven voor die verrekte stille, Toscaanse heuvels.

Het is nu net zomer en ik wil voor geen goud terug naar Florence. Het is daar bloedheet en vol met toeristen. Hier is het nu altijd lekker warm, ’s avonds zelfs aangenaam fris en, dames en heren: we hebben een zwembad in de tuin.

Verhuizen-naar-Toscane

Daarnaast staat er ook zo’n mooie stenen barbecue en hebben we gigantisch veel grond om onze woonboerderij heen. Dit is omheind met een mooi hek en dus kunnen onze honden hier lekker hun ding doen zonder dat we bang zijn dat ze weglopen.

Het is heerlijk hier. De winter was een ander verhaal omdat het toen echt koud werd en de sneeuw soms voor ongemak zorgde. Maar dan nog: de natuur, de stilte, de schone lucht, de mooie woning en het bijzondere van het deel uit gaan maken van een kleine Italiaanse community, was alsof ik opnieuw emigreerde.

Ik heb hier nu mijn draai gevonden en voel me er echt thuis. Het is eindeloos genieten en – misschien voelde je ‘m al – ik wil deze plek graag met jullie delen. Niet alleen via de foto’s, maar in het echt. Wij hebben zoveel ruimte dat we een appartement om hebben getoverd in een gastenaccommodatie en als jij dit wat lijkt, dan ben je van harte welkom om hier je vakantie te komen vieren!

Je kunt er alles over lezen op deze AirBnB pagina en ik beantwoord graag al je vragen. Honden zijn trouwens van harte welkom en kunnen hier gezellig kennis maken met onze rustige dames Numa en Yaga. We zitten op een kwartier rijden van het dorp de ene kant op en een kwartier de andere kant op vind je de supermarkt. Florence is prima te bereiken per trein en er is zelfs een openluchtzwembad in het dorp.

hond-vriendelijke-bb-toscane

Kom je lekker proeven van la bella vita in Toscana? Ik kijk er naar uit jullie hier te verwelkomen en mijn mooie leventje voor even met jullie te delen!

Un abbraccio,

Sophie

2 gedachtes over “La Bella Vita in Toscana

  1. Prachtig verhaal Sophie! En het is allemaal waar want ik ben er zelf geweest! Hartelijke groeten van Hendrik Kruijsdijk

    Outlook voor Android downloaden

    ________________________________

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.