Nederland, nee bedankt.

Het gaat elke keer heel langzaam. Ik weet dat het er aan zit te komen, maar iedere keer denk ik dat het me wel lukt om de vibe vast te houden die in Italië mijn tweede natuur is geworden. Noem het levensvreugde, zelfverzekerdheid, je thuis voelen, jezelf zijn; iets in Florence maakt dat ik daar opbloei. In Nederland gebeurt op een gegeven moment altijd precies het tegenovergestelde.

nederland florence

Ik word niet per se een kasplantje, maar de glamour glinster in m’n ogen wordt met een dof laagje bedekt en verandert langzaam van glanzend naar mat. Zijn het de grijze wolken, de ingehouden emoties, de perfect gelegde fietspaden? Er is iets in Nederland dat het leven uit me zuigt en het gebeurt iedere keer weer.

Ik ga daarom ook steeds minder vaak. Ik ga niet nooit meer terug, maar ik beperk het wel tot een minimum. Ik breng bijna al m’n tijd door met mijn familie en zie wellicht een goede vriendin; voor de rest heb ik er echt niks te zoeken. Het land past me niet, het staat me niet, of misschien pas ik er zelf wel gewoon helemaal niet. Dat kan natuurlijk ook.

Ik stond laatst als een gek te dansen op de bruiloft van m’n zus in Nederland. Een man van ongeveer mijn leeftijd maakte mij een compliment: “niemand durft te dansen zoals jij danst, iedereen past zich aan de massa aan. Jij durft je gewoon te laten gaan. Je bent zo excentriek. Het is mooi om naar te kijken en ik denk dat anderen dat ook wel zouden willen.”

Het is niet zo dat ze in Italië nou zo hard dansen, maar wat je daar wel mag is je uitdrukken, expressief zijn. Voor mij betekent dat mezelf zijn en naar buiten brengen wat er allemaal binnen gaande is. Dat maakt mij een nogal vreemde eend in de bijt. Ook in Italië. Maar daar ben ik een exotische Hollandse, dus dan mag dat. Ik ben eigenlijk een soort Toos Nationaliteitsloos: ik voel me geen Nederlandse (“je bent veels te glamourous voor een Nederlandse!” quote van een Nederlandse man) en ook geen Italiaanse (wat fijn dat je geen Italiaanse vrouw bent” quote van menig Italiaanse man).

life coach florence

Wie ik ben, waar ik vandaan kom of waar ik nu woon doet er eigenlijk niet eens zoveel toe. Het gaat er om dat ik op een plek ben die mij op m’n plek doet voelen. Een plek waar ik bij mezelf kom en de beste versie van mezelf kan en mag zijn. Florence is dat voor mij. De creatieve sfeer, de vrouwelijke energie en de chique stijl met oog voor esthetiek doen mij helemaal tot mijn recht komen. Het praktische mannelijke, het “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg” en het ingecalculeerde, voorgeprogrammeerde Nederland is daarentegen niet waar ik floreer.

Ieder zo z’n plek en dat vinden en respecteren is eigenlijk het allerbelangrijkste. Weten waar, bij wie en hoe jij de beste versie van jezelf kunt zijn is de sleutel tot geluk. En het allermooiste is dat die in je eigen zak zit. Je moet ‘m alleen wel in het slot durven steken en door die deur te stappen richting jouw eigen unieke leven. Dat is eng, dat is groot, dat is heftig. Dat weet ik als geen ander, maar ik doe het keer op keer weer. Want ik wil ooit kunnen terugkijken op een leven waar ik geen spijt van zal hebben. En dat verlangen is groter dan mijn angst voor verandering.

Als life coach help ik je graag met het zetten van jouw stap en begeleid je op weg naar het vinden van jouw waarheid, die waarheid waarin jij eindelijk leeft zoals jij wilt, en niet meer zoals het hoort.

Ik ben er voor je! Plan hier je eerste gratis gesprek en we kijken samen naar wat de volgende stap is op jou weg naar jezelf en jouw allermooiste leven.

Liefs uit Florence,

Sophie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.