Terug van weggeweest

Op 13 februari schreef ik mijn laatste post, over een Italiaan in Nederland en hoe het voor hem was om met een Nederlandse te verkeren. Nu is het augustus en gaan we binnenkort alweer naar Nederland op vakantie. Wat is er in die tussentijd allemaal gebeurd? Nou, heel veel.

Ik ben namelijk met van alles bezig geweest, behalve met dit blog. ‘Hoe dat zo?’ vraag je jezelf misschien af. Nou, eigenlijk precies om de reden waarvoor ik even van de ether verdwenen ben. Ik merkte namelijk dat ik op een gegeven moment zo veel achter de computer zat, dat ik steeds minder mensen zag. En dat is blijkbaar iets waar ik niet zo goed tegen kan.

Ik heb mensen nodig om me heen. Mensen om energie mee uit te wisselen, om ideeën mee te delen en verhalen aan te vertellen. Ik zat echter vaak dagenlang binnen, of in een café, met mijn computer voor mijn neus en mijn vingers op het toetsenbord. Mijn hobby was op een dag mijn werk geworden – en toen was het eigenlijk ineens niet meer zo leuk.

wonen-in-florence (1)

Het mooie van zo’n moment is dat je de kans krijgt om opnieuw te kiezen. Als dit het niet is, wat dan wel?

Ik wist in HAVO 4 al wat ik wilde worden: docente Engels. Toen wist ik het nog een keer: docente Engels, maar dan in Italië. Toen kwam het schrijven langs en wilde ik schrijfster worden. En nu? Nu heb ik heel goed nagedacht, met een aantal mensen gepraat en vooral heel veel stil gestaan.

Waar gaat mijn hart sneller van kloppen? Wat boeit mij meer dan alle andere dingen? Waar voel ik diep van binnen van dat het echt bij mij hoort? Ik vind het moeilijk het concept in één woord te vangen, maar ik zou zeggen ‘zelfontwikkeling’. Ik houd me zolang ik me kan heugen bezig met zingeving, ik interesseer me mateloos voor psychologie en filosofeer er dagelijks flink op los. Ik schrijf trouwens ook blogs met het thema zelfontwikkeling voor deze website.

De mensen die mij kennen weten dat ik van diepgang houd, van goede gesprekken en echt contact van mens tot mens. Ik houd ervan het onderste uit de kan te halen, mezelf en anderen écht te leren kennen en er altijd naar te streven het leven ten volste te leven. Wat is er dan mooier om bij te dragen aan de ontwikkeling van anderen?

wonen-in-florence (2)

In de afgelopen maanden heb ik verschillende cursussen gevolgd om me om te scholen. In Nederland heb ik bij SeeTrue een cursus tot Acceptance and Commitment Therapy professional gedaan onder leiding van Gijs Jansen. In Rome heb ik een opleiding tot Life Coach gevolgd bij Giovanna Giuffredi van de International Coach Federation. In september wil ik mijn virtuele toko openen en mijn services als Life & Business Coach in het Nederlands, Engels en Italiaans gaan aanbieden. Ik wil mij hierbij onder andere richten op expats in Florence en mensen die overwegen om naar Italië te emigreren. Mijn Facebookpagina is al in de lucht en ik ben nu druk bezig met mijn website lifecoachsophie.com.

Life Coach Sophie

Ik wilde jullie graag deze update geven om de lange radiostilte te verklaren. Ik ben van plan om te blijven posten op dit blog om zo een idee te blijven geven hoe het is om als Nederlandse in Florence te wonen. Wellicht kan ik zodoende mensen inspireren om dezelfde stap te wagen en die tijdens het emigratie proces een helpende hand te bieden. Chissà, wie weet!

2 gedachtes over “Terug van weggeweest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.