Florence is fantasties

Ik zat eind augustus op het vliegveld te wachten op onze vlucht naar Sardinië. We zouden tien dagen even helemaal niks gaan doen. Dat werd het ook – zelfs een beetje te veel van het goede. Maar met dat verhaal heb ik jullie al eens verveeld. Ik zag al wachtend op de Facebook pagina van Nederlanders in Florence een oproep voorbij komen van het programma Tis hier fantasties – de 2014 versie met niemand minder dan Beau van Erven Dorens. Ze waren voor de opnames van het programma op zoek naar Nederlanders die in september in Florence op vakantie zouden zijn. Ik heb als een gek een mailtje zitten typen en gezegd dat ik er niet op vakantie zou zijn, maar er zelfs woon en dat het me wel leuk leek om Beau mee op stap te nemen. Zo gezegd, zo gedaan.

Tis-hier-fantasties-florence (1)

Ze gingen akkoord, maar ze wilden wel graag een aantal Hollandse vakantiegangers mee op de ontdekkingstocht door Florence hebben. Met behulp van een oproepje op de Facebook pagina van Ciao tutti, het grootste Italiëblog van Nederland, kregen we een aantal aanmeldingen binnen. Silvia, Mike en Anne hadden wel oor naar een bezoek aan Florence door de ogen van een local, a.k.a. me, en stonden stipt op tijd op Piazza della Signoria klaar voor de ontmoeting met Beau + film crew.

Ik vond het best spannend. Een BN’er stelt je ineens allerlei vragen en er staat ondertussen een gigantische camera op je neus gericht. Net doen alsof het een dag zoals iedere andere was, viel me best zwaar. Ik besloot op een gegeven moment maar gewoon te proberen de camera te vergeten en mijn ding te doen. Gewoon jezelf blijven is immers de succesformule van iedere showbizz ster. Al vrij snel voelde ik me best wel op m’n gemak en vertelde ik Beau in geuren en kleuren over mijn leven in Florence. Ze vonden het fantasties. Gelukkig maar.

Tis-hier-fantasties-florence (2) Tis-hier-fantasties-florence (3)

Aan het einde van ons avontuur bood Beau ons een prosecco aan en is hij deze zelf gaan bestellen en komen serveren op het terras. Dat vond ik wel tekenend voor zijn karakter; heel gewoon gebleven die jongen. Hij gaf me zelfs nog wat tips en luisterde oprecht geïnteresseerd naar wat ik te vertellen had. Zelfs wanneer de camera uitstond. De geluidsman trouwens ook. Hij had met wel erg veel plezier een microfoontje onder mijn jurkje, tussen mijn borsten geplaatst en luisterde opvallend aandachtig naar mijn verhalen. Dat hij het jammer vond dat ik al voorzien was heeft hij nog even duidelijk laten weten terwijl hij met veel plezier het microfoontje weer verwijderde. Nu ik er over nadenk, een verloren kans! Misschien helpt het voor mijn showbizz carrière wel om het met een geluidsman te doen…

Mijn gezicht spreekt boekdelen...

Mijn gezicht spreekt boekdelen…

Afgelopen vrijdag, 12 december 2014 om 21:30 uur, was het dan zover. Tis hier fantasties was op SBS 6 te zien en ik ook. Ik zat bij mijn Nederlandse vriendinnetje, die godzijdank een schotel heeft laten installeren (schijnt hip te zijn onder immigranten), samen met mijn andere Nederlandse vriendinnetjes en mijn vriend klaar voor de show. Hoe meer schuimparty’s, dronken scholieren en ander Hollands aso vakantie volk voorbij zag komen, hoe minder blij ik met mijn aanstaande optreden werd. Toen Florence aan de beurt was viel het me echter reuze mee. De culturele insteek gaf een welkome wending aan het bijzonder oppervlakkige programma. Jezelf op tv zien is best raar, maar ik ben eerlijk gezegd wel blij met het resultaat. Ik heb geen achterlijke dingen gezegd, zag er toonbaar uit én sloot zelfs nog af met een strakke opmerking. Wat wil je nog meer? Nou, een eigen tv show lijkt me wel wat…

Nieuwsgierig? Kijk even gezellig mee naar mijn tv-debuut.

Graag ook op stap met mij in Florence? Kijk dan hier voor meer infoCi vediamo a Firenze!

De foto’s zijn van Anne van de Wal en van Silvia en Mike Wolfert. Hartelijk dank voor jullie deelname!

 

4 gedachtes over “Florence is fantasties

  1. Het is hier “fantastisch” werd: jij deed het “fantastisch”!!!! Geweldig leuk Sophie!
    En dat je zo een lieve opmerking over Marco plaatste, vond ik ook “fantastisch”.
    Ciao, ciao! Leuk! x

  2. Wow, Een natuurtalent zo op tv, ik merkte op dat ik het jammer vond dat er niet ‘meer’ te zien was van de rondleiding. :). Je opmerking achteraf over de geluidsman… lol, gemakkelijke keuze lijkt me zo..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.