Cruisin’ the world

Blogger, schrijver, verhalen verteller, reis verslaggever, journalist. Er zijn vele namen voor het carrière pad dat ik steeds duidelijker navolg. Het is een ontdekkingsreis die vele emoties met zich meebrengt. Het is spannend, nieuw, mooi, geweldig, enerverend, maar ook onbekend, eng, zwaar, stressvol en onzeker. Vooral op financieel gebied natuurlijk. Wie weet of men over een paar maanden nog wel op mijn schrijfwerk zit te wachten? Kan ik er echt mijn brood mee gaan verdienen? Wanneer kan ik het lesgeven loslaten en me volop storten op dit werk dat ik letterlijk steeds meer in de vingers krijg?

Ik weet het niet, maar iets zegt mij dat het wel losloopt. Dat het op de een of andere manier wel op zijn pootjes terecht komt en er mensen – en daardoor kansen – op mijn pad zullen komen die mij weer een stapje verder helpen. Het voelt gewoon als mijn weg. Het stroomt als ik schrijf en ik weet één ding zeker: dat betekent dat ik de juiste richting heb gekozen.

Een inkomen is belangrijk. Stabiliteit. Zekerheid. Toekomst. Ik heb niet per se heel veel van één van deze dingen. Maar soms is een hoog salaris niet het streven. Soms gaat het verder. Soms gaat het om je weg volgen, die vinden en op andere manieren gewaardeerd, ‘betaald’ en erkend worden. Zoals gevraagd worden of je een week lang op cruise wilt. Voor Ciao tutti. Het grootste Italië blog van Nederland, waarvan ik de trotse medewerker ben.

Welcome to your new home... stairway to heaven! Source: msc.it

Welcome to your new home… stairway to heaven! Source: msc.it

Zaterdag vertrek ik op een reis waarvan ik nog steeds niet durf te geloven dat ik ‘m ga beleven. Ik vertrek vanuit Venetië voor een 8-daagse reis op een spiksplinternieuw cruiseschip gemaakt om te ‘genieten van de geneugten van de mediterrane sfeer’. De MSC PREZIOSA, met een echte stenen piazza, spectaculaire Swarovski trappen en een magische ‘infinity pool’. Dit schip wordt volgende week mijn tijdelijke thuis. En wat heb ik een zin om thuis te komen!

MSC5

Sweet dreams! Source: msc.it

MSC6

MSC Preziosa Source: msc.it

De MSC Aurea Spa met schoonheids- en wellnessbehandelingen wordt helaas een verplichte stop op deze reis aangezien ik mijn eenmalige ‘access to the Thermal Suite – Turkish Bath, Spa Bath & Sauna + Relaxation Room’ toch een keer moet verbruiken. Ik ga ook absoluut de Vertigo uitchecken, de langste waterglijbaan op zee! Daarna ongetwijfeld genieten in het Galaxy restaurant met open keuken waar je de hele dag door heerlijk kunt eten. Of in Ristorante Italia waar de slow food keuken de hoofdrol speelt met elke avond een nieuw verrassend fijnproeversmenu, bedacht door Eataly-Chefs. Laat ik nou net een mega fan van het Eataly concept zijn. En dan, als ik nog puf heb, een show bezoeken of een dansje wagen in de panoramische disco met muziek tot in de late uurtjes. Had ik al gezegd dat er ook een gala avond zal zijn?

MSC3

Chill… Source: msc.it

MSC2

Dit klink me als muziek in de oren! Source: msc.it

En dan heb ik het nog niet eens over de vaarroute gehad. Zaterdag vertrekken we om 16:30 uur uit de haven van Venetië op weg naar Bari. Hier mogen we zondag mee met een ‘Behind The Scenes’ tour en daar kijk ik ontzettend naar uit. Bari moet prachtig zijn! Katakolon (Griekenland) is op dag 3 aan de beurt en daar mogen we zelf op ontdekkingstocht. Dit geldt ook voor de dag daarop, dinsdag, als we Izmir in Turkije aandoen. Als misschien wel mijn persoonlijke favoriet staat vervolgens woensdag Istanbul op het programma. Het boek Inferno ligt al klaar om ter plekke in de voetstappen van Dan Brown te treden.  We bezoeken daar de Blue Mosque & Santa Sofia, de Gran Bazar en we gaan Turks lunchen. Mijn reis kan niet meer stuk! Toch houdt het avontuur voor mij nog niet op en mag ik na een dagje op zee Dubrovnik in Kroatië ook nog gaan zien op vrijdag. Dan meren we zaterdag ochtend vroeg weer aan in Venetië en brengt de hogesnelheidstrein me weer naar Florence waar ik ongetwijfeld sprakeloos dagen moet bijkomen van de reis die veel meer betekende dan een ‘snoepreisje voor het werk’.

Bye, bye, I'm off cruisin' the world! (or part of it) Source: msc.it

Bye, bye, I’m off cruisin’ the world! (or part of it) Source: msc.it

Een reis die – zoals MSC het mooi verwoordt – de waarden van authenticiteit, warmte en menselijkheid laat ervaren en de mediterrane geest laat voelen die ons eraan herinnert dat goed eten een manier van leven is en dat het volgen van uw hart net zo belangrijk is als het volgen van uw verstand.’ Daar kan ik helemaal inkomen. Let’s go!

MSC4

Me too! Source: msc.it

Volg mijn ervaringen via Ciao tutti: op het blog zelf, op de facebook pagina en op twitter. De hashtag voor de cruise is #MedWayOfLife

 

 

 

8 gedachtes over “Cruisin’ the world

 1. Er moet natuurlijk van alles mee. Badkleding, galajurk, disco-outfit. Kortom véél bagage.
  Ik denk dat je iemand nodig hebt om dat te dragen.
  En laten mijn lessen Italiaans hier in Florence nou net klaar zijn deze vrijdag ……..

  • Nou, Edith je komt als geroepen! Er wilde namelijk verder niemand mee ;). Haha, thanks voor het aanbod, maar ik denk dat ik toch echt zelf met al mijn bagage moet gaan sjouwen. 😀 Succes nog even op Centro Fiorenza!

 2. Wat een ervaringen heb jij opgedaan als je weer aan wal stapt na acht dagen op zee en zoveel indrukken hebt opgedaan in al die landen! Geweldig, gewoon gaan ervoor Sophie! Er zijn er heel veel jaloers op je denk ik!!! O.a. ikke! haha!! Buon viaggio alvast en geniet van de voorbereidingen!!!
  Ci vediamo! x

 3. Pingback: Ciao tutti duikt komende maand onder in Italië! | Op vakantie in Italië | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

 4. Pingback: Ciao tutti duikt komende maand onder in Italië! – Ciao tutti – ontdekkingsblog door Italië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.