Word je wakker, ben je schrijver

Het begon met een balletje dat ik eind 2013 voorzichtig opgooide bij Saskia van Ciao tutti.’Ik ken trouwens ook nog wel iemand die het leuk vindt om over Italië te schrijven ;)’ mailde ik haar schertsend. Dit onschuldige balletje is ondertussen een gigantische luchtballon geworden die mij in no time tot hoge hoogtes heeft gebracht. Iets concreter: van vrijwel full time docente Engels ben ik een paar maanden tijd vrijwel full time schrijver geworden. Ik werk nu mee aan allerlei projecten op het grootste Italiëblog van Nederland Ciao tutti.nl en word er ook nog eens voor betaald. A dream come true!

Ciao Tutti van Saskia Balmaekers

Ciao tutti van Saskia Balmaekers

Deze enorme verandering is zeer welkom, maar zet ook alles op zijn kop. Vandaar ook even wat minder activiteit op SoFlorence. Desalniettemin schrijf ik me het leplazerus en daarom nu ook deze post.Ik ben namelijk beretrots op alles wat ik voor Ciao tutti de lucht in mag gooien en wil jullie daar dan ook van mee laten genieten.

Ons eerste grote project samen was de Ciao tutti Special over Florence, in het Vlaams en in het Italiaans Firenze. We hebben in den beginne allebei een lijst met ideeën op de digitale tafel gegooid en zijn toen langzamerhand ons lijstje gaan afwerken. Nou ja, lijstje. We hadden allebei 50 onderwerpen bedacht en het zijn uiteindelijk welgeteld 292 scrollbare pagina’s geworden vol mooie verhalen, foto’s, achtergrondinformatie, tips, weetjes, anekdotes, ontdekkingen en nog veel meer. Natuurlijk stuk voor stuk vanuit onze liefde voor Firenze geschreven.

Een kijkje in de Special

Een kijkje in de Special

Het was een hele hoop werk (vooral de bezoekjes aan die paar nieuwe eettenten vielen niet mee), waar een ontelbaar aantal uren in zit, maar het resultaat mag er meer dan zijn. De Ciao tutti Special # 7 Firenze is een gigantisch digitaal naslagwerk geworden waar je met recht U (of in het Italiaans Lei) tegen zegt.

Ga je mee op reis naar Firenze, stad naar ons hart? (klik op de onderstreepte tekst) Buon viaggio! 

What a beauty!

What a beauty!

Lees hier alvast de intro geschreven door Saskia:

We zijn dol op bijna alle plekken in Italië, maar Florence, oftewel Firenze in het Italiaans, heeft een speciaal plekje in ons hart. Sterker nog, hier lígt een deel van ons hart. Hier voelen we ons helemaal thuis. Firenze maakt ons elke dag opnieuw gelukkig, geeft ons een eindeloze portie energie. Firenze heet ons elke keer opnieuw welkom, ook al zijn we geen fiorentini, en opent haar hart voor dat van ons.

We zijn niet de enigen met dat gevoel. De stad weet kunstenaars en reizigers al eeuwenlang te inspireren. Zo schreef Louis Couperus ooit vanuit Firenze: ‘En mij waait die adem van sympathie vooral in Firenze toe. Ik weet bijna niet, wat dat is, om het in woorden te zeggen; ik weet bijna niet sympathie te verwezenlijken in taal. Maar het is dit: zoodra ik weer ben aan het station van Santa Maria Novella, ben ik thuis.’

Een herkenbare liefde, die gelukkig groot genoeg is om met jullie allemaal te delen. Dat doen we door je in deze Ciao tutti Special de mooiste verhalen, adresjes, wetenswaardigheden en foto’s voor te schotelen, overgoten met alle liefde voor Firenze die er in ons zit. We gaan kunst kijken, naar de markt, ijs eten, bijen tellen, shoppen, de koepel van de Duomo beklimmen, wandelen in het groen en nog veel en veel meer.

Klik hier voor een kleine sneak preview en om natuurlijk deze wel heel bijzondere Special te bestellen :).

Volgende keer meer over een ander mooi schrijfproject!

2 gedachtes over “Word je wakker, ben je schrijver

  1. Geweldig toch? Auguri! Het blijkt dus weer dat niets voorspelbaar is in het leven :)!!!
    Voor jou is 2014 in ieder geval goed gestart! Succes met alles en tot snel :)!!!
    Ciao, ciao!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.