Hoogwater

Dit een paar dagen achter elkaar resulteert in...

Een paar dagen achter elkaar dit…

...een overvolle Arno met de Ponte Vecchio wel héél dicht bij het water

…resulteert in een overvolle Arno met praktisch pootje kunnen baaien vanaf de Ponte Vecchio…

 

maar leidt hopelijk niet tot dit...

en leidt hopelijk niet tot dit… 

Een kunstenaar onder de toepasselijke naam Blub beplakt de muren van Florence met deze originele afbeeldingen van klassieke kunstwerken met duikbrillen. Nu maar hopen dat hij niet helderziend is en dat we een nieuwe streep op de muur mogen zetten:

Bij diverse overstromingen kwam het water tot metershoog. Deze lijnen geven de precieze hoogte aan. De laatste overstroming was in 1966 en staat nog vers in het geheugen gegrift van menig Florentijn...

Deze lijnen geven het waterpeil aan dat werd bereikt tijdens diverse overstromingen. Let wel, het gaat hier om meters. De laatste overstroming was in 1966 en staat nog vers in het geheugen gegrift van menig Florentijn…

Italië heeft deze dagen flink te kampen met wel erg veel water. Il colonello had ons er al voor gewaarschuwd, maar dat het zo heftig zou worden had niemand verwacht. Rome staat op een hoop plekken onder water, in Volterra is 30 meter van de middeleeuwse muur spontaan in elkaar gedonderd en aan de kust in Ligurië is een trein ontspoort nadat een deel van de berg naar beneden kwam zetten. Wonder boven wonder zijn er geen doden gevallen.

De vingers wijzen in dit soort gevallen direct naar de politici. Die moeten er namelijk wat aan doen. Niet aan de regen, maar wel aan het onderhoud van het territorium en aan het voorkomen van illegale bouw. Luxe optrekjes op de meest idyllische plekken zorgen er namelijk vaak voor dat de natuurlijke balans wordt verstoord en dat er daardoor overstromingen en aardverschuivingen ontstaan. Ach ja, denken die mensen vast die zo’n villa laten bouwen, for the time being kun je er lekker wonen. Als mijn terras toevallig naar beneden zakt tijdens een heftige regenbui, dat zie ik dan wel weer…

 

 

 

Een gedachte over “Hoogwater

  1. Pingback: Fotoblog: Florence weerspiegeld in de regen | Fotoblog | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.