Smakelijk nieuws!

Mei 2012: mijn allereerste column staat online op de website van De Smaak van Italië, hét magazine over lifestyle, reizen & gastronomie. De initiële insteek is als volgt: zij bieden een platform voor het promoten van mijn tours in Florence met Sense Florence en ik ben een bron die verhalen aanlevert over hoe het is om in Italië te wonen. Deze samenwerking werpt direct zijn vruchten af; ik heb een hoop klandizie en de columns vallen bij de lezers in de smaak. Prima.

De-smaak

Al schrijvende kom ik er achter dat het hier niet om een gewone hobby gaat. Schrijven geeft mij zoveel energie dat het zelfs mijn nieuwbakken favoriete tijdverdrijf wordt en ik ga op zoek naar andere uitlaatkleppen voor mijn creativiteit. Ik schrijf stukjes voor het blog van Saskia Balmaekers Ciao Tutti, ik draag wat bij aan de website Florence-nu.nl, ik lever artikels voor Il Giornale della Fiera, noem maar op. Simpelweg omdat ik er zin in heb en, niet onbelangrijk, omdat er enthousiast op wordt gereageerd.

Toen kwam in een wandeling in het park de vraag: wat wil ik hier mee? De stem van mijn vader roept onophoudelijk in mijn hoofd: breng een boekje uit, breng een boekje uit, breng een boekje uit! Ja, pap, dat ga ik ook wel doen. Maar eerst nog wat meer materiaal creëren. Misschien is een eigen blog daar wel geschikt voor…

September 2013: SoFlorence.com gaat de lucht in. Dit blog vormt een nieuwe thuishaven voor mijn inspiratie. Ik kan hier vrijuit experimenteren en volledig mijn eigen stijl uitdragen; heerlijk. Een Facebook pagina zorgt voor de nodige publiciteit en langzaamaan krijgt dit blog ook steeds meer lezers. Ik vind het een ware eer dat jullie met mij mee op dit avontuur zijn gegaan! Grazie! De Smaak van Italië blijft echter ook een plek voor mijn columns en zo groeit het aantal woorden op mijn pc onder het kopje Columns gestaag.

November 2013: hét mailtje dat alles anders maakte. Afzender: De Smaak van Italië. Of ik het misschien leuk zou vinden om een eigen, vaste column in het blad te krijgen. Betaald uiteraard. Dat ik toen uit mijn dak ben gegaan is een understatement.

Vandaag, 10 januari 2014: De Smaak van Italië ligt in de winkel met mijn column erin. Een hele pagina. Met mijn eigen column. Met foto. Met naam. En dus mijn eigen column (door het te herhalen geloof ik misschien eerder dat het echt waar is). Wow! A hidden dream come true. En ik ben nog maar net begonnen…

De nieuwe editie van De Smaak van Italië gaat over o.a. Puglia en trouwen in Italië

De nieuwe editie van De Smaak van Italië gaat over o.a. Puglia en trouwen in Italië

De Smaak van Italië wordt om de twee maanden uitgebracht.

 

9 gedachtes over “Smakelijk nieuws!

  1. Pingback: Lekker lezen | SoFlorence

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.