De onmisbare rol van vrouwen in Italië

Met twee ondeugende oogjes vraagt een student aan zijn mede student of hij ze al gezien heeft. De ander reageert met een opgewonden ‘nee, nog niet, maar ik ga straks in de pauze even kijken.’ Er wordt gegniffeld.

Ik weet allang waar het over gaat; vrouwen. Het fijne weet ik er niet van, maar je ruikt dat gewoon aan ze als er nieuw vrouwelijk schoon in hun territorium te vinden is. Dit territorium blijkt ook de promotionele markt van de wereldkampioenschappen wielrennen een aantal straten verder op te beslaan. Tijdens dit evenement van vorige week fleurden een aantal pitspoezen de stand van MG.K Vis op. Dit bedrijf verkoopt voedingssupplementen vol met zouten en mineralen die een goede energiebalans garanderen. Na het zien van die dames was zo’n voor de meeste mannen zo’n extra boost overbodig.

Een billboard voor de stripclub Excelsior in het thema van i Mondiali di Ciclismo

Een billboard voor de stripclub Excelsior in het thema van i Mondiali di Ciclismo. Curve pericolose – gevaarlijke bochten (lees: rondingen)

Nu gebeurde tijdens de les het volgende. Mijn studenten, uitsluitend mannen, gniffelden nog even lekker door en op een gegeven moment besloot ik me ook in het gesprek, of gesnuif, te mengen. Ik liet mijn feministische kant de vrije loop en vroeg vol verontwaardiging wat zo’n hot babe nou toevoegt aan zo’n stand. Ik bedoel, da’s toch wel heel simpel? De reacties liepen uiteen. De één gaf toe dat het gewoon erg prettig is om naar mooie vrouwen te kijken en dat hij het probleem niet zo ziet. Een ander voegde toe dat “de Italiaanse man” daar nou eenmaal vatbaar voor is (dus jij ook, dacht ik bij mezelf) en dat het inderdaad nogal oppervlakkig is. Een ander was er op tegen dat deze dames slechts als mannenmagneet werden gebruikt. Hij noemde als voorbeeld de Formule 1 races waar ze in beeld worden neergezet en eigenlijk hetzelfde doen als een decoratieve plant. Zij leiden de mannelijke kijker misschien iets meer af van wat er gaande is op de voorgrond, maar veel meer voegen ze niet toe.

De winnaressen van de talentshow Veline 2012

De winnaressen van de talentshow Veline 2012

En wat vinden jullie dan van die veline in gameshows op tv? Dat slaat toch ook nergens op?  Een paar huppelende bimbo’s die steevast een smile op hun gezicht geplamuurd hebben en tegen de presentator aan rijden. Of heb ik het mis? De mannen waren even verbaasd. Die dames zitten gewoon in die shows. Over het waarom hebben ze niet eerder nagedacht. De dapperste van het stel zegt dat hij daardoor eerder zo’n show blijft kijken, de ander haalt zijn schouders op en de derde schud afkeurend zijn hoofd. De eerste benadrukt nog wel even dat zijn dochter het trouwens niet in haar hoofd moet halen eenzelfde carrière na te streven. ‘Dat is natuurlijk wat anders. Het verschil tussen TV en het echte leven is heel groot en dat snapt mijn dochter ook wel. We moeten het gewoon allemaal niet zo serieus nemen. Het is uiteindelijk toch maar één grote show.’ Toch opvallend dat er duizenden meisjes in de rij stonden voor een plekje in de talentshow Veline van vorig jaar. 

Het onderstaande filmpje illustreert als geen ander hoe de velina wordt gezien in Italië:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.