Een Italiaan over het echte Italië

Ci sono delle differenze fra l’Italia o meglio fra la mentalità italiana in media dai tratti molto latina e quella olandese. Ma sono sempre meno marcate ed è importante almeno in Italia scegliere la città giusta dove vivere. L’Italia è un paese complesso, se vedi solo la facciata ti piace per forza (sole, arte, cucina, ambiente) se cominci a capirla ti piace meno, ci sono tanti problemi. Studiandola poi capisci che ha tante contraddizioni e che è il suo mix culturale incredibile che l’ha resa affascinante e unica, è bella ma lo è per una somma di fattori e non per caso. Peccato che i nostri politici non riescono a cogliere questo elemento. – Joseph Gary

Er zijn verschillen tussen Italië, of eigenlijk, tussen de gemiddelde Italiaanse mentaliteit met zijn latino eigenschappen en de Nederlandse mentaliteit. Ze zijn echter steeds minder uitgesproken en het is belangrijk, tenminste in Italië, de juiste stad te kiezen waar je wilt wonen. Italië is een gecompliceerd land. Als je alleen de façade ziet vind je het vanzelfsprekend een mooi land (zon, kunst, eten, sfeer). Als je het land begint te begrijpen vind je het echter minder mooi. Er zijn namelijk erg veel problemen. Als je het land vervolgens beter bestudeert begrijp je dat het vol met tegenstellingen zit. Je ziet dan dat de ongelooflijke culturele mix die het land zo fascinerend en uniek heeft gemaakt eigenlijk heel bijzonder is. Dit is echter niet zomaar het geval, maar vanwege een optelsom van diverse factoren. Jammer dat onze politici het niet lukt om dit element te begrijpen.

Deze quote van een vriend van me en mede-blogger illustreert wat er speelt in Italië, wat er hier echt aan de hand is, hoe de Italiaan zijn land beleeft. Ik heb ervoor gekozen dit te posten om de sfeer van mijn blog weer te geven; een observatie van Italië van binnenuit met een realistische blik.

2 gedachtes over “Een Italiaan over het echte Italië

  1. Leuk om zien wat je ook op ons NL sportjournaal kon zien,
    En je zit er met je neus bovenop! Ze rijden gewoon onder
    je raam langs, die campioni! Ik herken dat meteen, leuke blog Sophie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.