De wereldkampioenschappen wielrennen in Florence

header_eng

Stel je voor: een stad die altijd bruist van de activiteit, van een oneindige stroom toeristen en van een tevens oneindige stroom verkeer. Deze bewuste stad lag de afgelopen 9 dagen helemaal plat vanwege i mondiali del ciclismo. Florence organiseerde dit jaar de wereldkampioenschappen wielrennen en dat hebben we gemerkt.

Een week vóór de kampioenschappen waren i mondiali het enige gespreksonderwerp onder de Florentijnen en ik deed er eerlijk gezegd net zo hard aan mee. Vind je het gek? Je stad wordt even helemaal omgetoverd voor dit evenement, waar burgemeester Renzi volgens alle Florentijnen alleen maar een internationaal wit voetje mee probeerde te halen met het oog op zijn ambitie als premier, en jij kan daardoor niet meer gaan en staan waar je wilt; sfava, balen dus.

Ware het niet dat dit wereldwijd gevolgde event achteraf bezien heel veel goeds heeft gebracht aan de stad. Zo’n race hosten betekent namelijk dat je geld krijgt om de straten in de juiste condities te brengen. Nu waren de Florentijnse straten ook erg aan een opknapbeurt toe, eerlijk gezegd, en ik kan dat weten als fervent fietser. Tijdens de gare werden de straten afgezet om de fietsers vrij baan te kunnen geven, maar daarna ondervond men er eigenlijk niet zoveel hinder van. Het mooiste van alles was dat de Florentijnen zo bang waren niet op hun werk aan te komen met de auto dat ze die massaal thuis hebben gelaten! Een pais, een vree, wat mij betreft doen we volgens jaar weer mee!

Hieronder een aantal beelden van de race:

Iphone september 037

Een nogal chaotisch begin geobserveerd vanuit mijn raam

Iphone september 045

Dwars door de stad

Iphone september 063

Piazza Repubblica

Iphone september 077

Alles wordt vastgelegd en wereldwijd uitgezonden

Iphone september 066

Top locatie!

Een trotse Hollandsche

Gekke Noren 

De laatste race in de stromende regen

Een filmpje van de laatste race

3 gedachtes over “De wereldkampioenschappen wielrennen in Florence

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.